Patrick en Nicolle Zelissen: 'Een fietsenwinkel runnen is topsport'

Patrick (52) en Nicolle (50) Zelissen hadden beiden een goede baan in een totaal andere branche en geen ervaring als ondernemer. Vijf jaar geleden besloot Patrick vanuit zijn hobby voor fietsen te starten met een fietsenwinkel. Niet lang erna kwam de kans voorbij om een bestaande fietsenwinkel in het Zuid-Limburgse Brunssum over te nemen en besloten ze de stap te zetten.


Patrick en Nicolle Zelissen: 'Een fietsenwinkel runnen is topsport'


Waarom besloten jullie deze winkel over te nemen?

Nicolle: “Patrick zat als accountmanager en projectleider bij een bedrijf in de micro-elektronica waar hij werkte met klanten als ASML en Philips. Omdat hij zelf graag fietst, was het zijn droom om iets met fietsen te doen. Ik werkte bij een interieurbouwer en deed daar verkoop en administratie. Ik had het er goed naar de zin. Maar Patrick vond zijn werk na diverse reorganisaties in het bedrijf steeds minder leuk. Op een gegeven moment is hij in de avonduren een opleiding tot fietsenmaker gaan doen en later naast zijn baan geleidelijk gestart met een fietsrepair-shop. Dat liep zo goed dat we op een gegeven moment op zoek zijn gegaan naar een pand. Vlak nadat we een locatie gevonden hadden en Patrick net was gestart, kwam dit voorbij. Ik heb vroeger in Brunssum op school gezeten dus ik wist dat hier al 50 jaar een fietsenzaak zat. We besloten ervoor te gaan en op 1 november 2018 hebben we getekend.”

Nicolle, jij hebt vlak na de start je baan opgezegd om ook in de zaak te komen, vond je dat jammer?

“Daar heb ik veel moeite mee gehad. Na een maand bleek dat het nodig was dat ik ook zou gaan meewerken. Het zou te gek zijn om iemand aan te nemen voor de administratie. En zo kon ik ook meehelpen in de verkoop. Ik wist helemaal niets van fietsen, maar in die vijf jaar heb ik veel geleerd en nu kan ik ook al vertellen over technische zaken.”


Bron:
https://www.tweewieler.nl/53193/patrick-en-nicolle-zelissen-een-fietsenwinkel-runnen-is-topsport

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Meer nieuws

Zorgenloos op weg met een GPS-tracker van Tracefy.

Ook dieven weten helaas dat jou fiets waardevol kan zijn. Omdat je niet wilt dat jouw kostbare aankoop plotseling verdwenen is, biedt Tracefy je de oplossing: door de Tracefy GPS-tracker in je fiets in te laten bouwen, verlies je hem nooit helemaal uit het oog.

Limburg, zet je fietshelm op! Laatste kans op korting.

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en het aantal fietsongelukken waarbij hoofd-hersenletsel wordt opgelopen door ouderen stijgt nog steeds.

Update voorjaar / werkplaats afspraken

Tips voor het staartje van de winter, update over het voorjaar en een nieuwe manier om uw onderhoud te plannen.

Shimano lanceert cashback actie voor E-bikes met Steps middenmotor

Shimano start een Cash Back Actie voor Gazelle e-bikes met Shimano Steps middenmotor. Tot 29 februari 2024 kunnen consumenten na aankoop 200,- terugvragen bij Shimano. De actie geldt voor modellen als Chamonix, Esprit, Bloom en Easyflow. Ga naar de Shimano-website voor actievoorwaarden. Profiteer nu van deze kans om met korting te genieten van hoogwaardige e-bikes met geavanceerde Shimano Steps technologie.

Even voorstellen: Nieuwe medewerker

Bikestyle verwelkomt Ralph, een gepassioneerde monteur en fervent fietser, in het team. Hij deelt graag zijn liefde voor fietsen en avontuur.

Rob Wassen

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐢𝐞, 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐡𝐨𝐛𝐛𝐲, 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤! 𝐌𝐚𝐚𝐤 𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐑𝐨𝐛, 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟𝐬𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐢𝐤𝐞𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞!

Bikestyle nu ook Kogadealer


Nieuwe manier om uw onderhoud te plannen!

Voorkom wachttijden in het voorjaar en plan daarom alvast uw servicebeurt met onze nieuwe online planner.

Heeft uw fiets nog een 1e, 2e of 3e servicebeurt tegoed, of wilt u een reguliere servicebeurt plannen? Voor een reguliere servicebeurt hebben wij drie opties in ons programma welke wij kunnen aanbieden om uw fiets in de juiste conditie te houden/brengen.

Om het eenvoudig te maken bieden wij u de mogelijkheid om uw servicebeurt online te plannen via deze link: Online afspraak plannen.

Natuurlijk kunt u ook telefonisch een afspraak bij ons maken: 045 525 2361

 


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook