Patrick en Nicolle Zelissen: 'Een fietsenwinkel runnen is topsport'

Patrick (52) en Nicolle (50) Zelissen hadden beiden een goede baan in een totaal andere branche en geen ervaring als ondernemer. Vijf jaar geleden besloot Patrick vanuit zijn hobby voor fietsen te starten met een fietsenwinkel. Niet lang erna kwam de kans voorbij om een bestaande fietsenwinkel in het Zuid-Limburgse Brunssum over te nemen en besloten ze de stap te zetten.


Patrick en Nicolle Zelissen: 'Een fietsenwinkel runnen is topsport'


Waarom besloten jullie deze winkel over te nemen?

Nicolle: “Patrick zat als accountmanager en projectleider bij een bedrijf in de micro-elektronica waar hij werkte met klanten als ASML en Philips. Omdat hij zelf graag fietst, was het zijn droom om iets met fietsen te doen. Ik werkte bij een interieurbouwer en deed daar verkoop en administratie. Ik had het er goed naar de zin. Maar Patrick vond zijn werk na diverse reorganisaties in het bedrijf steeds minder leuk. Op een gegeven moment is hij in de avonduren een opleiding tot fietsenmaker gaan doen en later naast zijn baan geleidelijk gestart met een fietsrepair-shop. Dat liep zo goed dat we op een gegeven moment op zoek zijn gegaan naar een pand. Vlak nadat we een locatie gevonden hadden en Patrick net was gestart, kwam dit voorbij. Ik heb vroeger in Brunssum op school gezeten dus ik wist dat hier al 50 jaar een fietsenzaak zat. We besloten ervoor te gaan en op 1 november 2018 hebben we getekend.”

Nicolle, jij hebt vlak na de start je baan opgezegd om ook in de zaak te komen, vond je dat jammer?

“Daar heb ik veel moeite mee gehad. Na een maand bleek dat het nodig was dat ik ook zou gaan meewerken. Het zou te gek zijn om iemand aan te nemen voor de administratie. En zo kon ik ook meehelpen in de verkoop. Ik wist helemaal niets van fietsen, maar in die vijf jaar heb ik veel geleerd en nu kan ik ook al vertellen over technische zaken.”


Bron:
https://www.tweewieler.nl/53193/patrick-en-nicolle-zelissen-een-fietsenwinkel-runnen-is-topsport

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Meer nieuws

Opgeven is geen optie! Patrick neemt deel aan Alpe D'huZes.

In juni neemt Patrick deel aan het unieke sportevenement 'Alpe D'huZes' waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Kom jij een proefrit maken op een van de winnaars van Gazelle?

Uit o.a. tests van de Consumentenbond, AD en Rai.

Gazelle's Eclipse C380 HMB wint de titel 'E-bike van het Jaar' 2024

Jullie zagen misschien al het filmpje op onze social media, het model van Gazelle viel in de prijzen!

Zorgenloos op weg met een GPS-tracker van Tracefy.

Ook dieven weten helaas dat jou fiets waardevol kan zijn. Omdat je niet wilt dat jouw kostbare aankoop plotseling verdwenen is, biedt Tracefy je de oplossing: door de Tracefy GPS-tracker in je fiets in te laten bouwen, verlies je hem nooit helemaal uit het oog.

Limburg, zet je fietshelm op! Laatste kans op korting.

Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en het aantal fietsongelukken waarbij hoofd-hersenletsel wordt opgelopen door ouderen stijgt nog steeds.

Update voorjaar / werkplaats afspraken

Tips voor het staartje van de winter, update over het voorjaar en een nieuwe manier om uw onderhoud te plannen.

Even voorstellen: Nieuwe medewerker

Bikestyle verwelkomt Ralph, een gepassioneerde monteur en fervent fietser, in het team. Hij deelt graag zijn liefde voor fietsen en avontuur.

Rob Wassen

𝐌𝐢𝐣𝐧 𝐩𝐚𝐬𝐬𝐢𝐞, 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐡𝐨𝐛𝐛𝐲, 𝐦𝐢𝐣𝐧 𝐰𝐞𝐫𝐤! 𝐌𝐚𝐚𝐤 𝐤𝐞𝐧𝐧𝐢𝐬 𝐦𝐞𝐭 𝐑𝐨𝐛, 𝐨𝐧𝐳𝐞 𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐝𝐫𝐢𝐣𝐟𝐬𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐫 𝐛𝐢𝐣 𝐁𝐢𝐤𝐞𝐬𝐭𝐲𝐥𝐞!

Bikestyle nu ook Kogadealer


Zomervakantie week 30 & 31

De zomerperiode ligt om de hoek, dat betekend dat wij zelf ook een stukje gaan fietsen!

Via deze weg willen we u informeren dat Bikestyle wegens vakantie gesloten zal zijn van zondag 31 juli tot en met maandag 5 augustus. Wij verzoeken u vriendelijk om hiermee rekening te houden bij het plannen van uw onderhoud en reparaties.

Vanaf week 32 staan wij weer volledig tot uw beschikking om u van dienst te zijn.

Plan uw volgende onderhoudsbeurt makkelijk via onze online planner!

Met vriendelijke groet,

Team Bikestyle


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook